Blij Tarwevrij

Gezonde, gevarieerde & verantwoorde voeding zonder tarwe

Jackfruit risotto

Een paar weken geleden ontving ik mijn jackfruit pakket, dat ik won via Pauline’s keuken. In het pakket zat een schattig roze bamboe vergietje, twee blikken jackfruit en hét eerste jackfruit kookboek!

Tijd om daar eens mee aan de slag te gaan! Ik maakte een variant op de saffraan fattoush uit het kookboek.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 100 gram risotto rijst
  • Liter groente bouillon
  • 50 gram babyspinazie
  • 3 saffraandraadjes
  • 1/2 blik jonge jackfruit
  • 200 gram cherry tomaten
  • 1 sinaasappel
  • 1 el za’atar
  • 1 el gerookt paprikapoeder

Dressing:

  • 2 el tahin
  • 1 tl harissa
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Bereiding:

Verhit olie in een hapjespan. Doe hier de risotto in. Voeg de saffraan toe. Als de risotto glazig wordt, giet je er een scheut bouillon bij. Niet te veel in één keer. Beetje bij beetje voeg je de bouillon toe en roer je goed door. Na ongeveer 15 minuten voeg je de jackfruit, tomaten, paprikapoeder en za’atar toe. Laat nog verder koken, voeg nog bouillon toe als het nodig is. Het geheel moet een klein beetje nattig blijven en beetgaar (al dente). Roer als laatste de babyspinazie er doorheen. Doe de risotto in een grote kom. Schil een sinaasappel en snijd in stukjes. Verdeel over de risotto.

Maak de dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen. Giet over de risotto. Garneer de risotto nog met een eetlepel za’atar.

Dit gerecht zit bomvol smaken! Het zoete van de sinaasappel, beetje wrange van de jackfruit, zuur van citroen en romig van de risotto. Heerlijk!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 Blij Tarwevrij

Theme by Anders Norén