Blij Tarwevrij

Gezonde, gevarieerde & verantwoorde voeding zonder tarwe

Chai bananenbrood

Omdat ik me nog helemaal in Ayurvedische sferen bevind, dacht ik eraan een bananenbrood te maken met kruiden. Chai komt oorspronkelijk uit India, net als Ayurveda. Niet zo gek dus dat de chai kruiden overeen komen met de kruiden die je veel gebruikt in Ayurvedische voeding.

Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 1/2 theelepel gember poeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • 1/4 theelepel kardemom
  • Snufje peper & zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe 3 bananen plus de rest van de ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix goed. Vet een cake vorm in. Giet het beslag hier in. Snijd een banaan in de lengte doormidden en leg deze met de binnenkant naar boven op het beslag. Bak het bananenbrood in 40 minuten af.

Laat goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt, anders krijg je stukjes. Maak eventueel een ‘room’ met volle yoghurt en eiwit poeder voor op je bananenbrood.

Heerlijk als ontbijt of tussendoor! Ook geschikt voor mini’s

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 Blij Tarwevrij

Theme by Anders Norén