Blij Tarwevrij

Gezonde, gevarieerde & verantwoorde voeding zonder tarwe

Sinaasappel dadel cakejes

Hoe cute zijn deze dadelcakejes? Heerlijk voor Koningsdag! Ik bakte ze in een donutvorm, maar je kunt er uiteraard ook muffins van maken of een gewone cake.

Ingrediënten voor de cakejes:

  • 100 gram dadels
  • 75 gram (glutenvrij) meel
  • 50 gram amandel meel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 el dadelstroop of honing
  • Sap van een halve sinaasappel

Ontpit de dadels en week ze ongeveer 10 minuten in water. Doe de dadels samen met de eieren in je mengkom en mix tot het een egaal papje wordt. Voeg het meel toe en mix nog goed door. Voeg vervolgens het sap van de sinaasappel, baking soda en dadelstroop toe. Mix het geheel nog twee minuten.

Doe 1el van het beslag per donut in het donut ijzer. Het heeft echt maar kort nodig, dus blijf erbij! Laat de cakejes afkoelen. Ze zijn zo ook al heerlijk én suikervrij. Deze dadel cakejes zijn kids proof. Wil je ze met glazuur? Maak dat dan van:

  • 1 eiwit
  • 50 gram sinaasappelsap
  • 125 gram poedersuiker

Mix het eiwit met het sinaasappelsap. Voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix goed door. Doop de afgekoelde cakejes in het glazuur en laat opstijven in de koelkast. Als het glazuur hard is, kun je nog wat sinaasappelschil raspen voor erover heen.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2021 Blij Tarwevrij

Theme by Anders Norén