Blij Tarwevrij

Gezonde, gevarieerde & verantwoorde voeding zonder tarwe

tropisch bananenbrood

Ik heb de lente in mijn bol hoor! En dus zin in lekker zomers fruit. Dat is nog niet echt op voorraad en in het seizoen, dus koop ik vriesfruit. Daarmee maakte ik dit heerlijke tropische bananenbrood!

Ingredienten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram kokosmeel
  • theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 bananen (rijp)
  • 2 blokjes passievrucht (diepvries) of 2 versie passievruchten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de twee soorten meel in een mengkom. Voeg de bakpoeder toe. Doe de eieren, bananen en passievrucht in de blender (zorg dat de passievrucht iets ontdooid is al) en zet aan. Als dit gemengd is voeg je het meel toe en zet je de blender nog eens aan tot alles mooi gemengd is.

Vet een cakevorm in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak af in ongeveer 45 minuten. Prik met een satéprikker om te testen of het gaar is. Blijft er bananenbrood aan je satéprikker hangen? Dan heeft hij nog even nodig. Is de satéprikker schoon? Dan is is je bananenbrood klaar. Laat buiten de oven goed afkoelen voordat je hem uit je cakevorm haalt en snijd.

Tip: in plakjes invriezen. Snijd het bananenbrood in plakjes en doe ieder plakje in folie. Doe de plakjes bij elkaar in een (herbruikbaar) diepvrieszakje.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2021 Blij Tarwevrij

Theme by Anders Norén