Blij Tarwevrij

Gezonde, gevarieerde & verantwoorde voeding zonder tarwe

Suikervrije, glutenvrije cake

Dat suiker ongezond is, dat weten we inmiddels wel. Maar wist je dat de alternatieven, de zoetstoffen, voor je hersenen precies hetzelfde is? Je hersenen maken dat onderscheid niet en krijgen dus hetzelfde seintje, dat ze vervolgens aan je lichaam afgeven. Het beste is dus helemaal zonder suiker én zonder zoetstoffen. Dat kan niet zo moeilijk zijn, dacht ik!

Dus bakte ik een cake zonder suiker, zonder zoetstoffen en ook nog eens glutenvrij. Hoe ik dat deed?

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram (glutenvrije) bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • vers fruit (ik heb hier appel en bosbessen gebruikt)

Doe de boter en eieren in een kom, mix rustig door. Voeg de bloem en bakpoeder toe. Als het één geheel is, voeg je het verse fruit toe. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de cake af in circa 45 minuten af. Test met een satéprikker of hij gaar is; blijft er nog deeg aanhangen? Laat hem dan nog even staan. Komt je satéprikker er droog uit; dan is je cake klaar!

Tip: eet de cake snel op! Doordat er geen suiker in zit, is hij wat kruimeliger dan normaal. En door het verse fruit, droogt hij snel uit.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2021 Blij Tarwevrij

Theme by Anders Norén